spamlijst afbeelding identiteit

Identificeren

Je krijgt een e-mail met het verzoek om je te identificeren omdat je bankpasje is verlopen of gaat binnenkort verlopen, je inkomsten moet worden herzien voor een hoger credit, je een betalingsachterstand hebt, je adresgegevens niet kloppen om je nieuwe bankpasje te versturen en zo heb je nog tientallen manieren om je zover te krijgen om erin te trappen.

Belangrijk: DE BANK of andere instanties vraagt GÉÉN IDENTIFICATIE.

  • Klik niet op de link
  • Laat onbekenden niet toe in je huis
  • Geef géén informatie door zoals kopie ID, Pincode, rekeningnummer.
  • Is het nodig om je te identificeren? Koop je iets online dan heb je geen ID nodig, vraag je een offerte aan heb je geen ID nodig.
  • Je wordt gebeld?. Hang gelijk op, bel je bank terug, kijk op internet voor de juiste nummer, niet terugbellen op de nummer waarop je bent gebeld, of ga langs bij je bankfiliaal. Maak altijd een melding bij de politie.

Simpel denken –> Jij kent degene niet, dus geef je ook niks door.

Een video van de Rabobank

Onderstaande en voorbeeld van spam / phishing, gelukkig herkent Gmail ( Google mail dienst ) dat het vals is en wordt dit in de map spam geplaatst.

Zoals je ziet wordt de één gemarkeerd als spam, de andere bericht niet, maar toch heeft Gmail dit herkent als spam en is het in de spam map geplaatst. Let op dit gebeurt niet bij alle e-mails die vals zijn.

Ter info:

Identificeren doe je als je ook dingen zelf aanvraagt en daarbij is identificatie ook een logische stap voor het proces, zoals bij het openen van een bankrekening bij de bank, ook hierbij heb je te maken met veiligheid zoals welke gegevens mogen ze gebruiken van je identificatiedocumenten.

Kijk op onze pagina om het herkennen van spam.

Wij gebruiken SPAM voor spam en Phishing berichten, maakt het wat makkelijker en is ook goed te onthouden.